Veselá Veľká Noc, alebo ako sa našlo stratené kura…

A je za nami ďaľšia úspešná lezecko – spoločenská akcia. Tento raz si to odniesla dedinka Súľov. Akcia začala v piatok 6.4. kedy sme zabrali asi polovicu kempingu. šokovaní novým plotom, lavičkami a cenou kempu sme rozložili stany a pustili sa do veľkonočných zásob jedál. Keďže bol pôst, niektorí jedinci boli iba na syroch a dokonca aj alkoholu sa vyhýbali. Dada celý čas hľadala nejaké stratené kura (?).

Netrvalo dlho a volanie krčmy bolo silnejšie. Išli sme sa teda prihlásiť. Začalo to skromne – pivečkom, ale časom sa pridal rumík, hruštičky a iné dezerty. V tom čase sa začali formovať dve sekcie – jedna išla likvidovať 3 litrový fernet a zopár menších balení vína do kempu. Druhá sekcia si dala za úlohu oženiť jedného člena oddielu. Ide o člena, ktorý v zásade osloví každú, čo len trochu peknú ženu a keď má viac ako 1 promile už oslovuje aj tie ostatné. Pričom každá, ktorá mu venuje čo len pohľad, si chce hneď vziať za ženu. Tento víkend hľadal zásadne podľa náboženskej príslušnosti. V piatok hľadal katolíčky, v sobotu už bol ochotný zobrať si aj evanjeličku a v nedeľu by bral aj budhistku. Miško N. mu doporučoval „emigrovať?“ na inú vieru, aby nezostal na ocot.

V kempe sme založili ohník, pričom sme sa snažili prikldať iba „povolené“ drevo (neviem prečo sa to občas podobalo na tatranský obklad z recepcie kempu). Náš dvorný gytarista spríjemňoval atmosféru. Všetci sme si radi pripomenuli nami skomponovanú „Ďaleko je Moskva zlatá…“ Pomaly sa z toho stáva hit.

Z piatkovej noci oceňujeme hrdinský výkon jedného člena oddielu, ktorý márne hľadal voľný stan, kde by mohol skloniť svoju opitú hlávku. Nakoniec sa rozhodol spať na schodoch terasy jednej chatky. Zaujimavé bolo, že schody dokonale kopíroval a nikto z nás nechápal ako sa v tej polohe dalo vôbec ležať a nie ešte niekoľko hodín sladko chrumkať.

Keďže prvý večer všetci prežili, vyrazili sme v sobotu na skaly. Pozreli sme, kde je povolené liezť a tak sme tradične skončili na Tabuli. Liezli sa všetky obľúbené cesty (Perfektná ? Modrá Misky, Koumáci, Bombónik, Midnight shark, Lakmusový papierik atď), každý podľa svojich schopností. Mladší a výkonnejší členovia oddielu sa pustili aj do ťažších ciest (Adrenalin, Bombičky, Jesenné matury atď). Sekcia okolo PSA sa oddelila hneď ráno a išli pod hrad. Oni si vraj boli zaliezť na Tabuli v piatok. V priebehu jedného dňa vyliezli neuveriteľné dve cesty. Vraj cesty si treba aj vychutnať. Tak vychutnávali. Pofukoval čerstvý vietor, ktorý nás nakoniec doslova vyhnal zo skál, lebo už sme si nemali viac čo na seba obliecť. Prvá cesta zo skál viedla tradične do krčmy. Prakticky sa opakoval scenár z piatku, tak je zbytočné to opisovať.

V nedeľu ráno sme mohli iba podľa úsmevov ostatných obyvateľov kempu posudzovať, čo sa v noci dialo. Naši chlapci po dvoch večeroch poznali všetky baby v kempe po mene, ich náboženskú príslušnosť a odkiaľ pochádzajú. Ĺ˝enský personál v krčme sa tiež ráno akosi viac usmieval. To inak nechápem, lebo zatvárali asi o 2 hodiny neskôr. Vraj preto zatvárali neskôr, lebo dohadovali svadbu a vraj pozvali aj polovičku kráľovstva kráľa Miloslava (pozdravujeme českých bratov).

V noci prišiel ešte jeden člen pracujúci v zahranič. Za celý víkend vyliezol iba zo stanu a presunul sa do krčmy. Výkon to bol určite hodnotný, lebo tam sedel asi 5 hodín. Okrem toho nás ostreloval golfovými loptičkami. Našťastie jediné čo trafil, bola jeho Honda.

V nedeľu ráno sa akosi nikomu nechcelo nikam ísť. Väčšina z nás bola voľne pohodená na lúke a hltali sme prvé teplé slnečné lúče. Nakoniec zvýťazil športový duch a išlo sa zas na skaly. Zamierili sme Pod Hrad. Zdolali sa takmer všetky povolené cesty. Bolo trošku viac ľudí na skalách, ale my sme išli viac-menej iba na rýchlo niečo poliezť a rýchlo domov. Večer bola na pláne zemkových chata.

Možno to na prvý pohľad nevyzeralo na športovú akciu, ale hlavne sa dala dokopy výborná partia ľudí. Všetci sa dobre bavili, vypadli sme z mesta do krásnej súľovskej prírody a odštartovali sme lezeckú sezónu. A mimochodom to stratené kura sa nakoniec naslo u Dariny doma v botníku, alebo v chladničke – už presne neviem. 🙂

Akcie sa zúčastnili: Dada, Edo, Marcel, Maroš, Juraj, Neťo, Miško, Lucka, Kubo, Michal B., Arco, Rado, Gabo, Ivana, Radar, Fafo, Tomaš M., Rampár, Klea, Jano, Laco, Tomáš š., Paťo, Denisa.

Fafo + Iva [6. – 9.4.2007]

Ďakujeme za podporu

Horolezecký sprievodca

Náhodné galérie

paraglaiding,leyenie_hradok,krst_087 peto1str img_0238x small_p5159686 OLYMPUS DIGITAL CAMERA IMG_2970 DSC_0158 IMG_20220725_123358

Archív