Sedmihorky 2007

Na tohtoročné piesky sme s netrpezlivosťou čakali. Tešili sme sa až kým sme nevideli predpoveď počasia na víkend. Hlásili dážď, dážď a dážď. Niektorí odriekli svoju účasť už vo štvrtok a niektorí stále dúfali. Vyrážali sme v sobotu skoro ráno za celkom slušného dažďa. Z Trnavy nás vyrazilo 10 statočných. Cestou po hranice pršalo, v Brne pršalo ale čím sme boli bližšie k cieľu – Sedmihorky, tak cesty boli suchšie. To nám dávalo nádej, že si aj zalozíme. Vybrali sme sa do okolia Majáku. Každý sme si vyliezli aspoň jednu cestu. Sediac na vežiach sme odpočívali a vychutnávali si prekrásne pieskovcové objekty okolo nás. Do reality nás vrátili bubny a trúby, ktoré sa tiahli z dediny. Bol najvyšší čas zlaniť a ísť povzbudzovať Slovensko, ktoré hralo hokej na MS proti čechám. A kde sa dá lepšie vychutnať víťazstvo ako v českej hospúdke plnej čechov. Personál bol taký perfektný ako minulý rok. S Ilonou a Kristínou je vždy zábava a preto sme aj prvý večer zatvárali a odchádzali sme ako poslední.

Ráno sme sa zobudili do trochu upršaného rána. Loziť sa nedalo, tak sme si zobrali lezecké veci len v rámci kondičky. Urobili sme si peknú túru na Hrubú Skálu. Cestou sme sa zastavili pod jedným previsom, kde sme si skúšali bouldre a s údivom pozerali na niektoré špáry. Z Hrubej Skály sme išli cez vyhliadky na Valdštejn. Na vyhliadkach sme si spravili vínne nevinné prestávky. Večer sme pokračovali v nadväzovaní známostí. Stačila jedna MMSka a prišiel aj Gabo s Ivanou. Gabo bol výraznou oporou pri tvorení dobrej nálady v osadenstve. Neviem prečo, ale zase sme zatvárali.

Pohľad na rannú oblohu je celkom iný ako deň pred tým. Vyšlo slnko a tak čakáme, kým preschnú skaly a ideme loziť na Skautskú vÄ›ž. Slnko nás ohrieva, turisti si nás fotia a my nakoniec zdolávame túto vežu. Som veľmi rád, že Mišovi B. sa nepodarilo nominovať do „Držky roku“. Vytrhli sa mu malé hodinky, ale našťastie ho zachytili druhé, ktoré mal kúsok pod tými prvými. Keď som išiel zlaňovať, tak všetci boli nastúpení pod vežou a čakali na šou. Pri sťahovaní lana sa mi podarilo ho zaseknúť medzi vežami. Jednoducho som mal smolu. Mišo B. išiel preňho a mňa to stálo fľašu Habánskeho. Začalo popŕchať a preto sme sa odobrali do kempu, kde sme pokračovali v zábave pri barovom pulte.

Posledný deň nášho pobytu sme už nešli liezť. Voľné chvíle sme si krátili riešením hlavolamov. Keď sme zbalili stany, bolo perfektne vidieť, ktoré osoby strávili strašne málo času v stane. Pod miestami, kde mali spať nebola vôbec zľahnutá tráva. Ešte sme sa išli pozrieť na Trosky –neboli to niektorí členovia nášho oddielu ale zrúcanina hradu. A takto sme ukončili ďaľšiu perfektnú akciu a už teraz sa tešíme na ďaľšie akcie.

Akcie sa zúčastnili:Edo, Darinka, Marcel, Lucia, Mišo, Kubák, Fafo, Radar, Mišo B., Stano, Martin, Gabo, Ivana.

Fafo

Ďakujeme za podporu

Horolezecký sprievodca

Náhodné galérie

pict0294 12 obrazok_096-800 dsc0371 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA sam_0672 07 - Kazbek C1 4320m

Archív