Silvestrovský výstup 2006

Po roku je tu opäť Silvester a s ním spojené rôzne zvyklosti. To by neboli horolezci, keby nemali zvyklosti trochu inakšie od normálnych ľudí. Horolezci nemôžu pozerať silvestrovský program v televýzii, v papučiach a popíjať pri tom deci sektu. Nie. Ich to aj na konci roka ťahá do prírody. A inak to nie je ani z trnavskými horolezcami. Po náročnej predvianočnej schôdzi sa dohodla ďalšia akcia, a to dnes už tradičný silvestrovský výstup na Záruby.

Vyrážalo sa už 30.12 okolo 19:30 hod. od Zemkových chaty. Cesta bola dlhá, náročná s mnohými zástavkami s občerstvením! Po dorazení na vrchol (okolo polnoci) sa začalo s výstavbou stanov a zapálením ohňa. Nálada bola fajn, aj napriek silnému vetru a padajúcemu snehu. Po vzájomných návštevách stanov sa šlo pomaly spať. Všetko prebiehalo ako po masle, až do určitého okamihu. Jednému členovi došlo nevolno (asi z tej nadmorskej výšky 🙂 ). Po jeho excese sa stan stal neobývateľným, a to skomplikovalo celú akciu. Zo sekundy na sekundu som sa stal ja aj Maroš bezdomovcami. A v tejto chvíli sa opäť ukázala dobrácka duša našej Darinky. Prichýlila ma v ich stane napriek tomu, že je pre dvoch a boli sme tam traja. A Marcel (jej syn) spal vonku!!! (ešte raz ti ďakujem Dari 😉 ).

Už všetci spali keď sa „doježila nastupujúca generácia oddielu na čele s Radom. Postarali sa o to, aby nám ešte viac znechutili aj tak mizerný „spánok“. Ráno po prebudení sa povaril čaj a vítali prvý turisti. Každý dostal po pamätnom diplome. Pobalili sme si veci a schádzali zo Zárub priamo do Bukovej. Za zmienku stojí hlavne Rampárov nezabudnuteľný štýl zostupu. Toť, sa opäť prejavilo to veľké „S“ zo skratky JAMES a pomohli sme mu pri zjazde k najbliššej krčme.

Každý kto sa nezúčastnil môže ľutovať! Veď ako sa teraz dozvedia aké vitamíny obsahuje orechovník???

Zúčastnený: Lefflerovci, Zemkovci, fafo, Michal B., Andris, Peťo Neštický, Rado, Stano, Maťo Haršányi, Tomaškovičovci, Rampár a Klementína

Ďakujeme za podporu

Horolezecký sprievodca

Náhodné galérie

p1020795 p1060283 p1080086 p2218394 p8181641 p1080737_0 dsc08586 dscn1739-resized-to-1200

Archív