Tenkrát poprvé podruhé (zimný James)

Prečo ten divný nadpis?

Poprvé znamená, že som na tohtoročnom zimnom Jamese  prvýkrát v živote navštívila zimné Tatry, čo znamená kopec nových super zážitkov ako napríklad prvýkrát chôdza v mačkách, s čakanmi, prvé nesmelé pokusy zaťať tieto nástroje do ľadu, nie do nohy, zabáranie sa do guľového snehu (vlastne v ženskom prípade by sa hodilo iné označenie…), prípadne vyliezanie spomedzi kosodreviny a snehu keď človeku trčí skoro len hlava. Poprvé sa diali aj iné veci. Napr. Mišo Slivka prvýkrát videl kamzíkov (nielen toho v jedálni na stene) a bol dosť znechutený z toho, akí sú to ignoranti. Skáču si po skalách, akoby sa nechumelilo, kým sa človek trápi niekde v ľade, oni len kľudne pozerajú a prežúvajú a navyše pri zostupe občas spustia lavínku bobkov.

A podruhé v živote som bola na Brnčalke, kde sme si s Fafom pripomenuli naše zoznámenie a „danie sa dokopy“ za asistencie všetkých zúčastnených členov „Háka a skoby“. Opäť sme spolu pozerali na hviezdy nad Zeleným plesom a Fafo si po 2 a pol roku zopakoval „výstup na Katku“, ako to do knihy túr zapísal nemenovaný J.H. Našťastie sme sa ráno nezabudli z knihy vyškrtnúť. Viete si predstaviť tú záchrannú akciu, čo by sa rozbehla?

Ako to vlastne celé prebiehalo? Cesta bola fajn, posádka v zložení Fafo, Katka a neskobák Martin dokonca dobehla v Hutníku posádku Edo-Marcel-Jano-Mišo, ktorá bola na ceste už od predchádzajúceho dňa, čo je obdivuhodný výkon. Po niekoľkých technických prestávkach sme v poriadku došli na chatu. Doplnil nás ešte Stano a Martin-syn o deň neskôr, ktorých sme srdečne privítali. Ubytovanie bolo fajn. Spali sme v bare na dosť roz…hmm..rozkývaných posteliach. A bolo tam trocha chladno. Ale keďže na večeru sme mávali šošovicu, fazuľu, či kapustu, tento nedostatok sa rýchlo vyriešil. Keďže sme boli priamo pod jedálňou, kde sa konal celý spoločenský program, tak niekedy sme mali pocit, že niekto nad nami presúva vagóny. Každý večer nás čakal zaujímavý program, napríklad hudobno – tanečné vystúpenia v spolupráci s bratmi Čechmi, ktorí tam už týždeň vzdorovali nepriazni počasia. Odzneli hity ako „Plzeňská věž“ či „Obcovali barani“. Okrem toho sme v priamom prenose videli thriller „Bitka o dámu v žltom tričku“, či večerný eroťák „Ľahké péčko na barovom pulte“. Svoje gymnastické umenie nám predviedli aj J.H a M.S (plum) v kategórii „pitie piva nohami“ a „tandemové pitie piva nohami“.

Čo sa týka lezenia, všetci sa tvárili spokojne, kto chce vedieť viac o tejto stránke podujatia, treba sa informovať osobne u tých, ktorých sa to týka.

Počas nášho pobytu nedošlo k žiadnym zraneniam (okrem škrabných a hryzných poranení, ale to sa udialo v jedálni, tak sa to neráta). Takže celkovo hodnotím toto zimné podujatie vysoko pozitívne a rada sa ho budem zúčastňovať aj naďalej.

Naše aktivity na zimnom JAMESe

Dolný Kežmarský strážnik –   Koncert sa nekonal IV+ Edo, Marcel, Jano

Sztepanskeho veža –   Sztepansky IV Marcel, Martin Kosír a Jano

Ľady pod Svišťovkou –  Martin Kosír, Mišo, Fafo, Katka – pokus J

Stano, Martin a Edo

Kopské sedlo-  Katka, Fafo, Mišo

Ďakujeme za podporu

Horolezecký sprievodca

Náhodné galérie

25 havranica_ii dsc00580 p1010166 05042008(025) p1060327 OLYMPUS DIGITAL CAMERA DSC_2125

Archív