Drytooling, trocha netradično

Je sobota 10 hodín večer, končí sa náročný deň a ja sa pozerám ako sa Tomovičovci musia dobývať do vlastného domu….

Drytooling v andrejovej stodole? Hmm….priznámvam bol som trochu skepticky.  Avšak  ranná obhliadka ciest naznačovala, že organizátori odviedli dobrú prácu. Jeden z morálových aspektov bola určite otázka: či to stárá  trochu krivá stodola vôbec udrží?.

Dve kvalifokačné cesty boli postavené tak aby si zaliezol každý, jedna technickejšia cez postavený kmeň stromu, druhá zasa silovo náročnejšia, po trámoch stodoly. Takmer každý  si poriadne zabojoval, za čo určite mohla aj úžasná kulisa burácajúcich divákov, ktorí dokázali vyhecovať ešte k lepším výkonom. Podaktorý nadejný pretekár asi však nezvládol tlak, tak sa uchýlil v izolácii vínneho sklípka a potom nasledovalo sklamanie z výkonu:P.  Do finále však postupovali len piati pretekári, čo bol aj počet pretekárov, ktorí mali na konte dva TOPy. Po klasifikácii bola menšia prestávka na výborný gulášik od Tatu a keďže čas pokročil, nasledovalo finále. Tu si dali organizátori  exrtra záležať a cesta vzbudzovala rešpekt. Potvrdil to aj prvý finalista Michal S. ktorý nešťastne skončil už po cvaknutí prvej expresky. Druhý som šiel ja a moc sa mi do toho veru nechcelo. Do rúk natekalo už v prvej zavesenej doske, potom sa prepliesť cez spleť hranolov, hrád a hlavne pozor na reťaze :), do záverečného previsu sa púšťam len s pomocou publika a pri predposlednom istení padám. Nasleduje Andrej, trochu sa však potrápi na vlastnej lahôdke, zavesenej doske a potom na zavesených pňoch ujdú nohy a bohužial znamená to koniec. Podobne nešťastne dopadol aj Peťo, škoda pretože určite by sa dostali ďalej. Ako posledný nastupuje  Stanko, ktorý s rozvážnosťou postupuje cez  všetky prekážky a zúročuje svoje skúsenosti a dobrú kondičku, jediným TOPom vo finálke. Stáva sa víťazom. Gratulujeme.

Nasleduje Samozrejme afterparty, ktorá pre podaktorých trvá už dlhšie. Ja sa bohužial nemôžem zúčastniť, škola volá,  odchádzam do Trnavy.

Poradie:

  1. Stanislav Tomovič
  2. Marcel Zemko
  3. Andrej Haršány, Peter Neštický (nie som si istý, ako to bolo)
  4. Michal Slivka ml.
  5. ostatní

Myslím že veľká vďaka patrí Andrejovi, Peťovi a Adamovi, ktorí stavali cesty a tiež ocovi za guláš. bolo to super

Je pol desiatej  a u nás zvoní telefón, aby som prisiel  na Borovú pre Oca a Tomovičovcov. Trochu sa to zvrhlo… a Peter P. odišiel autom bez  Stana, ale z jeho kľúčmi od domu….

Ďakujeme za podporu

Horolezecký sprievodca

Náhodné galérie

dsc0799 p1060594 img_5539-800 img_5549-800 dsc_5572 OLYMPUS DIGITAL CAMERA P1030220 DSC_0151

Archív