Taneční hodiny pro starší a pokročilé

Od myšlienky k činu býva veľmi blízko najmä ak ňou zahorí kolektív nadšených pracovníkov. Keď sa s myšlienkou spojí oduševnenie, snaha po uskutočnení, iskierka vznieti sa v mohutný plameň nadšenia a stáva sa veľmi blízkou, konkrétnou. Tak tomu nemuselo byť len v časoch nedávnej (ne)radostnej budovateľskej práci ale i v časoch dnešných.  Tou malou iskierkou bol nultý ročník drytoolingových pretekov v Žiline v krásnych priestoroch Gill arény. Za malej účasti, no v príjemnej atmosfére  sa iskrička pomaly rozhorievala. Za ten rok sa toho veľa zmenilo v priestoroch, no kolektív nadšených pracovníkov prekonal túto jednoročnicu bez zmien. Organizátor firma Gilmonte a ako hlavný stavbyvedúci Andrej Haršány a Jano Svrček zo Žiliny. Tak sa stalo, že sa dalo pár múdrych hláv dokopy a vzniklo super podujatie s troma  peknými, prevažne silovo-vytrvalostnými cestami. Zbytočne som sa pýtal, kde spravili soudruzi chybu. Nikde, tá bola v našich slabých predlaktiach. A možno aj v akútnom nedostatku spánku…

Dochvilnosť je našou Achillovou pätou , tak sme pre istotu vyrazili o deň skôr. Ako som mohol očakávať, po dôkladnom prezretí nočnej Žiliny sme prišli o pár minút pred prvými pretekármi. Akurát čo sme sa stihli vydýchať a tváriť sa že spíme. Veľmi milo nás prekvapila  (teda asi len mňa, ostatní o tom vedeli) návšteva zo stovežatej Prahy a to nielen príjemnou spoločnosťou ale aj skvelými výkonmi.

Ja som tento rok stavil skôr na umelecký prejav.  Prvá cesta mi celkom vyšla, keď som si na visiacej doske obe nohy založil za obe ruky. Pád na hlavu bol nezvratný.  Toto nezvyčajné prevedenie sa divákom celkom zapáčilo, tvrdá hlava vydržala, ideme ďalej. Z kľudného chodu pretekov nás vytrhla  rana ako z dela. Pád z 5 metrovej výšky, vykĺbený lakeť a zlomené predlaktie, záchranka, nemocnica, a o pár minút bola už vysmiata pretekárka medzi nami. Obdivuhodný výkon. Trošku som mal obavy ako zapôsobíme na našich západných bratov, predsa len : slovenské zdravotníctvo + sobota poobede. Ale nakoniec všetko dobre dopadlo a o chvíľu už kde-tu bol počuť ten zdravý horolezecký čierny humor.  V najkrajšej a najrýdzejšej forme ho predviedla sama „obeť“ , keď jej nerobilo problém zažartovať a pousmiať sa nad vlastnou nešťastnou situáciou. V takomto pohodovom ovzduší sme sa pomaly dostali do finále, kde sme si naozaj mohli vychutnať drytoolové majstrovstvo tých najlepších. Veru, bolo načo pozerať. A učiť sa! Po odovzdaní cien prišla sľúbená afterparty, kde zase iní mohli preukázať svoje kvality.  Pri dobrom vínku a v dobrej spoločnosti sa ešte dlho rozprávalo a plánovalo.  A plánovalo. Tak dúfam, že aspoň zlomok z toho vyjde a postretávame sa aj na iných akciách. A ak nie, tak o rok určite znovu na Gilmonte Cupe, lebo bolo naozaj super!

Pre tých, ktorých to zaujíma pár normálnych informácií: Zúčastnilo sa 16 pretekárov zo 7 slovenských a 2 českých horolezeckých klubov: HK SKOBA Trnava, HK Šarpoš Žilina, HK Sokol Žilina, Horská služba Malá Fatra, UAX Poprad, HK Salora Žilina, HK James Zvolen, HO Holešovice a HK Hradec Králové.

Stupne víťazov obsadili:

1. Lucie Hrozová – HO Holešovice
2. Richard Gelle – UAX Poprad
3. Ján Svrček – HK Šarpoš Žilina

Hlavný organizátor: ŽILMONT, s.r.o. – výrobca dynamických a statických lán značky GILMONTE, prevádzkovateľ lezeckého centra GILL ARENA Žilina

Miesto konania: GILL ARENA Žilina
Ceny do súťaže venovala firma ŽILMONT, s.r.o.:
1.cena:   2 x 60 m dvojitého lana GILL 8.3
2.cena:   1 x 60 m single lana RAASTA 10.0
3.cena:   kompletná sada reep šnúr
Autor trate:   Andrej Haršány – HK SKOBA Trnava
Mediálni partneri:  Žilinský večerník, Punkerské mačky, TV JOJ

 

 

Hore zdar!

 

 

Komentáre

Ďakujeme za podporu

Horolezecký sprievodca

Náhodné galérie

obrazok_084 dsc00183 img_3860 img_0322x p1164806 p1100341 img_1588 0118

Archív