polezeníčko okolo Grenoble

Konečne prichádzame do tieňa a hľadáme našu líniu, po včerajšej párty a neskorému poobednému vstávaniu musíme vypustiť západnú stenu ktorú sme chceli liezť ráno a rovno prechádzame na  Nid d´Aigle. Prve dĺžky mi moc nevoňajú, ale z trávnatých pilierov sa ocitáme v kolmej, miestami previsnutej skale s 200 metrovou prázdnotou pod nohami.

Nid d Angle

Dominik v ceste Nid d ´Aigle 6a+

Presles

Presles

 

Ráno si privstaneme, ale počasie nám nepraje, tak sa motáme po okolí kým sa nevyčasí. Dnes ideme napraviť rest zo včera. prvá dĺžka je ešte trocha mokrá ale slnko začína páliť tak lezieme. Natiahneme 3 dĺžky a potom traverz po zaujímavej polici a doliezame v inej ceste až na vrchol.

L´autre monde a vore d ´Eliane

L´autre monde a Voie d ´Eliane 6a

 

Paprčky už mame zodraté tak sa presúvame ďalej, po ceste sa ešte zastavíme na jedno pivo v malej dedinke Pont-en-Royans

Hisilicon Balong

Pont-en-Royans

 

Po hodinách cesty zastavujeme na parkovisku, pozeráme po okolí čo je tam zaujímavé a zistíme že 5 min odtiaľ je ferata, netreba sa veľa dohadovať a za šera prebehneme celú feratu takmer prázdnu, až na konci stretáme nejaké baby.

hdr

 

Orpierre- dedinka zo skalami všade naokolo tak lezieme čo sa len dá.

Hisilicon Balong

N´importe oú hors du monde 6a+

Hisilicon Balong

lezeničko Orpierre

Hisilicon Balong

lietačka Orpierre

Orpierre

Orpierre

 

Konečne oddychový deň. „oddychový“ do obeda sme si vybehli na Pic de Morgon, cez obed plávanie v jazere a na večer feraty s lanovými mostami.

Vrchol Pic de Morgon

Vrchol Pic de Morgon 2324 m

salaš pod Mordorom

salaš pod Mordorom

Hisilicon Balong

ferrata Gorges de la Durance

 

Posledný deň, tak si dáme nejakú čerešničku.

Keď človek lezie z dola nahor, nejak si na tu výšku privykne, ale keď zaparkujete auto hore na kopci a pozriete sa z vrchola dole 1500 metrovým zrázom kde hučí rieka ktorá sa vám zdá ako malá bystrinka, akosi sa vám už nechce isť liezť, hlavne keď na začiatok musíte zlaniť po pofidérnych štandoch. Ale ideme, len Dominik je nejaký mĺkvejší a ani mne nie je moc do reči. OK zlanák sme prežili a pozerám do cesty, ale nejak nevidím nity, tak hovorím Dominikovi že ak to nepôjde dáme inú cestu, ale on na to že iná cesta není. Toto je najľahšia cesta a ani vráti sa nedá, lebo sme zlanili do stredu 1500 metrovej steny, v tej knižke to bolo písane ale nie dosť výrazne „bez možnosti návratu“. S malou dušičkou začíname liezť, kľúčové miesto zasa vyšlo na mňa, rozdýcham sa a pekne po malých krôčikoch preliezam najťažšie miesto na OS. Zvyšné dĺžky sú už brnkačka, tak si užívame krásne lezenie. Pekná bodka na zaver.

Hisilicon Balong

Chamrousse, Rocher de l’Homme

Rocher de l'Homme Grand Nez Péron 6b

Rocher de l’Homme Grand Nez Péron 6b

 

účastníci: Peter Neštický a Dominik Hladký

sponzor: ProHight

 

Komentáre

Ďakujeme za podporu

Horolezecký sprievodca

Náhodné galérie

p1020696 22 dsc00117 p2168232 obrazok_247a p8141383 dsc_0753 IMG_4391

Archív