Jarný zraz

Každý rok sa tešíme po zime na jarné lúče slnka, na májové predĺžené víkendy a s nimi spojené akcie, lezecké aj spoločenské.  Tento rok však sviatok 1.máj pripadol na nedeľu. No ani to nás neodradilo si naplno užiť tradičný jarný zraz.

Konečne  hlásili na víkend krásne počasie, čo nakoniec aj vyšlo. V piatok sa postupne osadenstvo schádzalo na lúkach v okolí Dobrej Vody, ubytovali sa a nasávali zrazovú atmosféru.  Vôkol pobehovali naši najmenší, ktorých každým rokom pribúda. So západom slnka sme sa presunuli k ohnisku, kde sme sa delili o zážitky a historky. Našim najmenším pripravili Mišo, Lujza, Nika, Tomáš, Marta a ďalší nočný pochod lesom. Rodičia si síce nevedeli nájsť svoje deti, ale pre ne to bol zážitok. Uložili sme ich spať a spomínali…

Ráno nás zobudili psy, ranné kálanie dreva a niektorým nevadilo nič a sladko spali. Po nasýtení žalúdkov a rozkukaní,  sme sa pripravovali na odchod pod skaly. Ako sme sa presvedčili,  niekedy môže byť nebezpečné sedieť aj pri ohnisku. Rannú pohodičku pri kávičke pokazila padajúca suchá haluz, ktorá sa rozlámala na Mišovi S. str.  Pritom ako to vyzeralo, si to našťastie odniesla „len“ rana na hlave a zlomený malíček. Nebezpečný strom skončil pod pílou.

Po dramatickej vsuvke  hor sa na skaly, kde nás už čakala Barbora s Martinom. Z prvého ranného autobusu išli rovno liezť ako praví športovci.

Postupne sme sa zišli všetci pod Milkinými vežami a oprášili lezečky. Tento krát sa naše rady pod skalou a na nej rozšírili o našich najmenších a chatárov zo Sokolských chát, Dušan, Šampón a Richi.

Neskôr sme sa presunuli do dediny, kde sme ako každý rok s miestnymi šuhajmi postavili máj. Zvyšok večera sa niesol v dobrej nálade v miestnej krčme a neskôr pri ohnisku. Ráno niektorí pozbierali sily a šli na Zlepence, väčšina však sa odubytovala a vyrazila domov.

Príjemný víkend so slnečnými lúčmi a chladnejšími nocami je za nami

 

Ďakujeme za podporu

Horolezecký sprievodca

Náhodné galérie

dsc00443 dsc01348 p1020900 p1070603 DSC04288 dsc_0731 OLYMPUS DIGITAL CAMERA Kalamarka 2___15

Archív